English Version
Szövetség a közösségi részvétel fejlesztéséért

Kezdeményezés a támogatási rendszer megújításra

2009. november 9., 00:28
Kezdeményeztük, hogy induljon el egy széleskörű egyeztetési tárgyalássorozat a teljes támogatási és lebonyolítási rendszer átalakításáról – amely mostani formájában a civil szervezetek számára alárendelt és megalázó; így mélyen feudális viszonyt teremt a program megvalósítói és a támogatást közvetítők között.

"A jelenlegi támogatási szituációban a civil szektor és a támogatáspolitika viszonyrendszerének végletes egyoldalúságát tapasztaljuk. Az a benyomásunk, mintha a civilek kérnének, noha a civilek ajánlatot tesznek az akciótervekben meghatározott társadalmi célok elérésének operacionalzálására, s olyan szolgáltatások biztosítására, amelyek ellátása mellett az állam korábban elkötelezte magát (és azokat az EU elfogadta). A pályázók az ezekhez rendelendő EU-s és hazai közpénzekre nyújtanak be igényt.
Kizárólag végrehajtási, adminisztratív és pénzügyi szempontok mentén dolgoznak a jelenlegi Közvetítő Szervezetek/Támogatás-kezelők. A fejlesztések szakmai előkészítésére és folyamatkísérésére most nincs támogatás, annak ellenére, hogy a TA keret erre módot adna.
 

Tekintsük át a partnerségi viszony elemeit, határozzuk meg alapelveit."
 

Várjuk hozzászólásait javaslatainkhoz!

Dokumentumok

Hírek

Kapcsolat

4025 Debrecen
Török Bálint utca 4.
52/320-180
szovetseg@polgarz.hu
www.polgarz.hu
arculat és webfejlesztés: Látványos Grafikai Művek