English Version
Szövetség a közösségi részvétel fejlesztéséért

Elindult a Papírország!

2009. október 2., 23:49
HEFelfalásiOP A 2009. szeptember 21-ei demonstrációt követően megindultak a tárgyalások és a támogatási rendszer megújtását kezdeményezők weblapot hoztak létre, hírlevelet indítottak. A SZÖVETSÉG koordinációs szerepet vállalt a folyamatban.

Részlet alapvetéseinkből:

"1. Olyan pályázati rendszert akarunk, ahol a társadalomfejlesztésben az elvégzett munka a mértékadó és nem a papírok.

2. Olyan pályázati rendszert akarunk, melynek alapja a segítő attitűd, hogy mind a támogató, mind a támogatott biztos legyen a hatékony felhasználásban, és mind több legyen a sikeres projekt, az ország, a társadalom javára.

3. Tisztességes, átlátható és megfelelő jogorvoslati lehetőségekkel rendelkező pályázati értékelést követelünk, és megegyezésre törekszünk. Nem az esetleg szabálytalan, vagy el nem végzett pályázati programokat akarjuk „megmenteni”, nem ezeknek szeretnénk amnesztiát.

4 . Nem adományt és nem állami/önkormányzati támogatást-kedvezményt kap az egyesület, alapítvány, amely az állam/önkormányzat helyett, annak a feladatát vállalja át azzal, hogy programjaként végrehajtja; ellenkezőleg ő támogatja ezekkel a projektjeivel az államot. Az ezekre fordított források tehát nem kedvezmények a civileknek, hanem jól felfogott és jelentős – rövid távon is – haszonnal megtérülő befektetések az állam/önkormányzat részéről.
A meghirdetett és pályázattal megvalósított programok kockázata (esetleges kudarca) és eredménye (sikere) – egyszerre érinti mindkét felet, közösen kell osztozzanak azokban."
 

A http://papirorszag.wordpress.com/ felületen folyamatosan követhető a kezdeményezés dokumentumokkal, sajtóhírekkel,  itt lehet csatlakozni, véleményeket megfogalmazni.

Alább letölthető, olvasható a rendszer jobbítására irányuló javaslataink, amihez a dokumentumtárban várjuk a további javaslatokat.

Dokumentumok

Hírek

Kapcsolat

4025 Debrecen
Török Bálint utca 4.
52/320-180
szovetseg@polgarz.hu
www.polgarz.hu
arculat és webfejlesztés: Látványos Grafikai Művek