English Version
Szövetség a közösségi részvétel fejlesztéséért

Közösségek állapota 2008

2009. július 22., 09:16
Nagy fába vágtuk a fejszénket 2008. szeptember elsején. Néhány éve dédelgetett elképzelésünket váltottuk valóra, amikor tagszervezeteink képviselőiként, leültünk egy szakmai napra azzal, hogy átgondoljuk, megosztjuk és megvitatjuk egymással - majd azt a szélesebb szakmai nyilvánosság elé is tárva- , mit gondolunk a közösségek állapotáról a mai Magyarországon? Kattintson a címre a folytatáshoz!

Célunk az, hogy rendszeresen, lehetőleg évente vizsgáljuk meg, ki-ki a maga nézőpontjából, a szervezeteiből hozott tapasztalatai alapján: milyennek látjuk a közösségiség alakulását? Milyen sikerek, milyen problémák tapasztalhatók, vannak-e lehetőségek, vannak-e eszközeink a jelen kihívásainak megválaszolására? Legfőképpen, látjuk egyáltalán mit kell tennünk, és mit lehet tenni, mit tehetünk mi, a társadalomfejlesztéssel, közösségfejlesztéssel foglalkozók annak érdekében, hogy alapvető célunk, a közösségi társadalom kialakulását elősegítsük?
 

Nem gondoljuk, hogy mindenre választ tudunk adni, de azt tartottuk a legfontosabbnak, kezdjünk el kérdéseket feltenni, vitassuk meg tapasztalatainkat és osszuk meg másokkal is.

Ennek egyik lépését olvashatja a mellékelt dokumentumban a Kedves Olvasó, az első kísérletet arra, hogy beszéljünk és vitatkozzunk a helyzetről és a lehetséges tennivalókról.Reméljük, közösen többre jutunk.

Várjuk a hozzászólásokat honlapunk Fórum menüpontja alatt!

Dokumentumok

Hírek

Kapcsolat

4025 Debrecen
Török Bálint utca 4.
52/320-180
szovetseg@polgarz.hu
www.polgarz.hu
arculat és webfejlesztés: Látványos Grafikai Művek